הסל שלך
  • אין מוצרים בעגלה.
להזמנות 058-4040-701

ספירולינה טרייה לעומת אבקה וטבליות

ספירולינה מיובשת או טרייה

ספירולינה טרייה לעומת אבקה וטבליות

למה עדיף ספירולינה טרייה על פני ספירולינה באבקה וטבליות
בימינו ניתן לרכוש ספירולינה בשתי תצורות עיקריות: אצות מיובשות המוצעות בטבליות או אבקה, וכן במנות קפואות וטריות כפי שאנו מציעים ב- “גרין ספירולינה”. למרות ששני המוצרים תורמים לבריאות, הערכים והאיכויות של מוצר טרי עולים בהרבה על אלו של מוצר שעבר הליכי ייבוש ועיבוד.

מהן אבקות וטבליות ספירולינה?
ספירולינה בטבליות או באבקה שעל מדפי החנויות הן מוצר מיובש ומעובד שעבר תהליכי שימור שונים. על מנת לייצר את האבקה מייבשים את האצה במפעלים מיוחדים בחום גבוה למשך פרקי זמן קצרים. הליך זה מוריד באופן משמעותי מערכה התזונתי של אצת הספירולינה הטבעית.

השוואת ערכים תזונתיים
כאמור, על מנת להפיק ספירולינה באבקה או בטבליות נדרשים הליכי ייבוש וחימום שפוגעים ומפחתים את ערכה התזונתי של האצה. כך למשל, עקב רגישות לחום המולקולות של ויטמינים כמו C ,E ו- B מתפרקות, וכמו כן החום פוגע בחלבונים רבים ובנוגדי חמצון. אגב, מעבר להליך הייבוש עצמו גם בזמן האחסון של המוצר ממשיך לרדת ערכו התזונתי באחוזים גבוהים. למעשה, באצת ספירולינה טרייה כפי שאנו מוכרים יש פי שלושה יותר ערכים תזונתיים מאשר באצה מיובשת ומעובדת, ההופכים אותה כמובן להרבה יותר מזינה ובריאה.

ספיגת ערכי תזונה
מלבד העובדה שערכי ספירולינה טרייה הרבה יותר גבוהים, גם כושר ספיגתה בגוף ובמערכת כלי הדם יעילה ומהירה בהרבה בהשוואה לספירולינה באבקה וטבליות. הספיגה יותר יעילה בכל הקשור למינרלים, נוגדי חמצון וויטמינים, וכמו כן נמצא כי המוצר הטרי משפר את תחושת השובע.

ההבדל בטעמים
ספירולינה המוצעת כטבליות או אבקה סובלת מריחות וטעמי לוואי מורגשים וחזקים, בעוד שהספירולינה הטרייה והאיכותית שאנו משווקים נטולת טעמי לוואי, והיא מזכירה במרקמה ממרח אבוקדו. איכויות אלו מאפשרות לשלב את מוצרינו בשלל מתכונים לרבות ממרחים, סלטים, שייקים ומיצים.

 

CLOSE